Ce este Mapeo?

Mapeo este un dispozitiv de dezvoltare urbană bazat pe hărți care facilitează implicarea simplă și eficientă a publicului în procesele de planificare. Un chestionar online legat cu hărții permite UAT-urilor și planificatorilor să colecteze, să analizeze și să afișeze datele utilizatorilor.

Aspectul, întrebările, marcaje folosite pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor sarcinii. Comentăriile colectate pot fi accesate pe o hartă sau într-un tabel, chiar pot adaugă și un titlu, pentru analize ulterioare.

Valorificați puterea a comunicării în parteneriat!

Cum ajută Mapeo munca UAT-urilor și a planificatorilor?

Cu Mapeo, pot ajunge la mai multe oameni cu mai puține resurse și pot colecta date mai valoroase.

Spre deosebire de chestionarele tradiționale, comentariile pot fi legate de un anumit punct, facilitând identificarea zonelor problematice sau care funcționează bine, intersecțiilor, locurilor de joacă care urmează să fie dezvoltate sau locul copacilor care urmează să fie înlocuiți.

Cu publicul mai mare și cu oportunitatea de a adună probleme bine identificate consolidează cooperarea parteneriatului. Datorită unui dialog mai bun, acceptarea dezvoltărilor va fi mai mare și utilizarea resurselor va fi mai eficientă.

Domenii de aplicare

Urbanism: în timpul consultărilor publice pentru formarea concepției (planului) de dezvoltare teritorială, al strategiei integrată de dezvoltare urbană și urbanism, în loc de numere topografice, care sunt străine multora, poate asigura părților posibilitatea de a marca cu un singur clic locațiile observate!

Planificarea mobilități: Explorați unde există lacune și conflicte aflate! Aflați că utilizatorii de zi cu zi cum și-ar dezvolta mobilitatea mai sigură și mai confortabilă!

Operarea infrastructurii urbane: Cunoașteți experiențele ale populației. Consolidați comunitatea prin explorarea problemelor, nevoilor și prin găsirea soluțiilor împreună.

Contact

Dacă aveți întrebări sau a-ți dori să folosiți serviciile noastre, văr rugăm să ne contactați în adresa info@mapeo.ro.